2024.05.13

Sportélményük megfestése repíti Rómába az Alkoss szabadon művészeti pályázat nyerteseit

Hazai és külföldi kiállításokon ismerheti meg nyáron a nagyközönség a díjazott alkotásokat

 

Budapest, 2024. május 13. – Harmadik alkalommal hirdetett nyerteseket az Alkoss szabadon művészeti pályázata. A három korosztályban versenyző fiatalok közül az első helyezettek egy-egy Rómába szóló utazással lettek gazdagabbak, de további 19 fiatal is értékes elismerésben részesült a Budapest Parkban szombaton megrendezett díjátadón, ahol a fiatal tehetségek Dzsúdló koncertje előtt, a nagyszínpadon vehették át a díjakat. A legjobbnak választott alkotások több hazai és külföldi kiállításon vesznek részt a nyár és ősz folyamán, majd a műveket elárverezik, a befolyt összegből pedig óvodákat támogat a kiíró Alkoss Szabadon Fiatal Művészekért Alapítvány.

 

Mindannyiunknak van sportélménye, és biztosan mindenkinek létezik legalább egy felemelő, elgondolkoztató, a sport szépségéről, kitartásról, alázatról mesélő kép a fejében, legyen az saját történet, vagy egy kedvenc sportolótól elkapott pillanat. Ilyen pillanatokat örökítettek meg az idei Alkoss szabadon művészeti pályázat jelentkezői a sport évében, amikor nyáron magyar olimpikonoknak, paralimpikonoknak vagy akár a magyar foci válogatottnak is szurkolhatunk a világversenyeken. Nem volt tehát véletlen a témaválasztás, ami nemcsak a kiírókat, de a pályázó sok száz, 8 és 20 év közötti fiatalt is megihlette.

 

A beérkezett pályaművek alkotói körében slágernek számított az úszás, a futás, a ritmikus sportgimnasztika, a foci és más labdajátékok, de a tánctól, a jégkorcsolyán át a motorsportig számos sportág inspirálta festésre vagy rajzolásra a gyerekeket. Az alkotások szinte mindegyike színekben gazdag és részletesen kidolgozott pályamű volt, amelyek közül számos festmény örökítette meg a sport szép pillanatain túl a nehezebb, kitartást és alázatot igénylő perceket is, megmutatva a téma megközelítési lehetőségeinek sokaságát.

 

Idén sem volt egyszerű dolga a 11 tagú zsűrinek, akik a téma hangulatának megjelenése, a kreatív színhasználat, a technikai kivitelezés és az alakzatok ábrázolása mellett természetesen az összbenyomást is értékelték. A végső sorrend három korosztályban, a 8-11, 12-15, valamint a 16-20 évesek körében is a shortlistre jutottak pontozásával dőlt el.

 

„Az Alkoss szabadon művészeti pályázattal a kezdetektől az egyik nem titkolt célunk, hogy a gyerekeket kicsit kiragadjuk a tech világból és a képernyők elől, és visszavezessük őket a két kézzel való alkotáshoz. Ez idén is sikerült, miután a zsűri több száz nagyon színes és kreatív pályamű közül választotta ki a díjazottakat. Az Alkoss szabadon elismerésével hazatérő kis művészek számára a hazai kiállítások szervezésén túl idén először külföldi megjelenési lehetőséget is biztosítunk a külföldi magyar kulturális intézetek hálózatán keresztül.” - mondta el a díjátadón Horváth Norbert, az Alkoss Szabadon Fiatal Művészekért Alapítvány vezetője.

 

Mindhárom korcsoport első helyezettje a Zsolnay Porcelán külön az Alkoss szabadon pályázatára készült, Lendület névre keresztelt serlegét vehette át, amely az alkotás és a sportok szabadságát tükrözi. A szobor eozin anyagból készült, ami a Zsolnay egyik egyedülálló vívmánya fémes fényű, változatos színjátékot biztosító felülettel, amelynek köszönhetően nincs két teljesen egyforma mű, így még különlegesebbé és egyedibbé válik a díj.

 

A díjazott fiatal alkotók és felajánlott díjak

 

8-11 éves korcsoport

I. helyezett - Tóth Laura, 2 főre szóló utazás Rómába a Római Magyar Akadémiával együttműködve

II. helyezett – Varga Lujza Panna, Avalon Park élménynap

III. helyezett – Weisz Máté, CarolynArts workshop Sávolt Karolinával és alkotócsomag

IV. helyezett - Fekete Viktória Titanilla, FTC hazai bajnoki mérkőzés skybox vendéglátás egy kísérővel, Fradi ajándékcsomag

V. helyezett - Kozma Zengő, nagy értékű alkotócsomag CarolynArts és Bodó Galéria

Az Avalon Park különdíja - Orosz Kamilla, InspiKid klubélmény és Inspibox, Csorba Anita

A REGIO Játék különdíja - Dániel Zétény, REGIO JÁTÉK ajándékutalvány és csomag

 

12-15 éves korcsoport

I. helyezett - Varjas Kinga Ilona, 2 főre szóló utazás Rómába a Római Magyar Akadémiával együttműködve

II. helyezett - Nagy Zsófia, Avalon élménynap, Ajándékutalvány Premiumshop24.hu-tól

III. helyezett - Kliment Villo Zselyke, Inspikid klubélmény és páros belépő a gyereknapi alkotóműhelyre

IV. helyezett - Ökrös Dávid, FTC hazai bajnoki mérkőzés skybox vendéglátás egy kísérővel, Fradi ajándékcsomag

V. helyezett - Paksa Borbála, nagy értékű alkotócsomag CarolynArts és Bodó Galéria

A CarolynArt különdíja - Tóth Molly Sarah, CarolynArt worskhop Sávolt Karolinával és Zrínyi Könyvkiadó nagy értékű könyvcsomag

A Magyar Nemzeti Galéria különdíja - Kópis Orsolya Zolna, Művészetpedagógiai foglalkozás - A magyar képzőművészet remekművei a Magyar Nemzeti Galériában

 

16-20 éves korcsoport

I. helyezett – Tóth-Rigler Emma, 2 főre szóló utazás Rómába a Római Magyar Akadémiával együttműködve

II. helyezett - Fanta Júlia, Budapest Park koncertbelépőre váltható ajándékutalvány

III. helyezett - Kovács Bianka, páros Sziget napijegy a Vesta Home felajánlásával

IV. helyezett - Naményi Dániel Dennis, páros Sziget napijegy a Vesta Home felajánlásával

V. helyezett - Bodrogvári-Csikó Lilla, FTC hazai bajnoki mérkőzés skybox vendéglátás egy kísérővel, Fradi ajándékcsomag

A CarolynArt különdíja - Kühn Gergő, CarolynArt worskhop Sávolt Karolinával

A CarolynArt és a Bodó Galéria különdíja - Lugosi Kincső Anna, nagy értékű alkotócsomag, Zrínyi Könyvkiadó ajándékcsomag

 

A legjobbnak választott pályaművek alkotóinak elismerésével nem ér véget az idei pályázat, közönségszavazás indul ugyanis a mai naptól az alkossszabadon.com oldalon, ahol bárki leadhat egy szavazatot a neki tetsző pályaművekre. A közönségszavazás határideje: 2024. június 15., a nyertes pedig szintén izgalmas nyereményben részesül majd.

 

A pályaművek nyomtatott formában is láthatók lesznek a nyár folyamán: először a Magyar Színház mutatja be az összes beérkezett pályaművet május 16-tól, majd ezt követően több város gyermekeknek szóló és nyári fesztiválja, valamint az Avalon Resort&Spa *****Superior is teret ad az alkotások nagyközönség előtti bemutatkozására. Emellett a díjazott eredeti alkotásokat szeptember közepén kiállítja a Római Magyar Akadémia, és további külföldi helyszíneken debütálnak első alkalommal az Alkoss szabadon fiatal pályázóinak pályaművei. A kiállításokról a pályázat honlapján, valamint social media felületein tájékozódhatnak.

 

Az alapítvány ősszel egy különleges aukción értékesíti a nyertes pályaműveket, a befolyt összegből pedig országszerte tíz óvoda részesül fejlesztő eszközökben és játékokban, az intézmények egyéni igényei szerint. A kezdeményezés jótékonysági részének megvalósulását az Örökbe Fogadok Egy Ovit Mozgalom és vezetője, Barát Hella segíti.

 

A pályázat szakmai partnerei és támogatói:

Avalon Resort & SPA, Bodó Galéria, Budapest Park, CarolynArts – Sávolt Karolina, Dorko, dr. Jankó Tamás, Emily, Ferencvárosi Torna Klub, Good Life Kft., Groupama Aréna, HM Zrínyi NKft., Hotel & More, HUMDA, InspiKid – Csorba Anita, Kulturális és Innovációs Minisztérium, Magyar Nemzeti Galéria, Magyar Színház, MVM, Nemzeti Sport Ügynökség, Örökbe Fogadok Egy Ovit Mozgalom, Premiumshop24.hu, QAR Fleet Solutions, REGIO Játék, Szépművészeti Múzeum, Városliget Zrt., Vesta Home, Viktoria Varga Budapest, Zsolnay Porcelán.

 

A pályázatról és a zsűriről bővebben az alkossszabadon.com oldalon olvashat, a nyertes pályaművek képei itt érhetők el, a díjátadó képei innen tölthetők le, a 2024. évi Alkoss szabadon összefoglaló rövidfilmet itt nézheti meg.

 

******************************

Sajtókapcsolat:

Tancsik Tímea

+36 30 303 5310

timea.tancsik@ttsolutions.hu

 

Az Alkoss Szabadon Fiatal Művészekért Alapítványról

Az alapítvány az Alkoss szabadon művészeti pályázat céljainak megvalósítására jött létre 2023-ban. A kezdeményezéssel az alapító szándéka kettős: egyrészt a fiatalok alkotásra ösztönzése, másrészt óvodai nevelési intézmények támogatása a gyerekek művészeti fejlesztése révén. Az alapítványról bővebb információ az alkossszabadon.com oldalon érhető el.

 

2024.05.13


2024.03.12


Művészet és sport találkozását segíti idén az Alkoss szabadon pályázata

Az olimpiai, paralimpia és a foci EB évében a kedvenc sportélményük megfestésére invitálja a fiatalokat a népszerű alkotóművészeti kiírás

Budapest, 2024. március 12. – A TE SPORTÉLMÉNYED! alcímmel hirdetett ma művészeti pályázatot az Alkoss Szabadon Fiatal Művészekért Alapítvány. A pályázatra három korcsoportban várják 8-20 év közötti fiatalok jelentkezését, kedvenc sportélményük megfestésével vagy rajzolásával április 22-ig. Az első helyezettek mindhárom kategóriában Alkoss szabadon kiállítással egybekötött római utazáson vehetnek részt, a legjobb alkotásokat elárverezik, és a bevételből óvodák számára vásárolnak fejlesztő eszközöket. A Nemzeti Olimpiai és Sport Múzeumban lezajlott sajtóeseményen bemutatták a zsűri új tagjait és a pályázat sportoló nagyköveteit.

Több mint 1200 pályamű négy országból – ez a tavalyi Alkoss szabadon pályázat mérlege, azaz ennyi fiatalt ösztönzött alkotása beküldésére a 8-20 év közötti fiataloknak szóló művészeti kiírás 2023-ban. Örömteli és megható pillanatokból a zsűrizés során és a díjátadón sem volt hiány, fantasztikus volt látni, mennyi kreatív kis művész él a környezetünkben, akiknek csupán egy jó témára van szükségük, hogy elengedjék a fantáziájukat, és megörökítsék életük egy fontos örömteli vagy még megvalósulásra váró pillanatát.

A sikereken felbuzdulva idén is elindul az Alkoss szabadon pályázata, amelyben a kedvenc sportélmény ábrázolására kérnek fel a kiírók. A témaválasztás nem véletlen, hiszen az olimpia, a paralimpia és a foci EB évében járunk, amikor a nyár a sportversenyek jegyében telik majd. A kedvenc sporthoz kapcsolódó történet, élmény, csapat vagy egyéni sportoló megfestése új kihívások elé állíthatja az alkotó kedvű fiatalokat. A kiíró Alkoss Szabadon alapítvány és a hozzá idén megvalósító partnerként csatlakozott Civilút Alapítvány célja az idei témával az is volt, hogy felhívja a figyelmet a mozgás, a sport fontosságára.

Az idei már a harmadik Alkoss szabadon művészeti pályázat, és a kedvenc sporthoz köthető emlékre épít a pályázásra felhívó Alkoss szabadon kisfilm hangulata is, amely több, a fiatalok körében népszerű sportágat jelenít meg. A film végén Rácz Jenő, a Rumour étterem Michelin csillagos chéfje hív a Budapest Park színpadára, ahol a díjazottak ezúttal is több ezer látogató jelenlétében, Dzsúdló koncertje előtt vehetik majd át az elismeréseiket.

A sajtóeseményen bemutatkoztak a pályázat új zsűritagjai, elmesélték a művészetekkel kapcsolatos élményeiket a kiírás sportoló nagykövetei, az előző év nyertesei pedig megosztották tapasztalataikat a vendégekkel. A zsűriben új tagként köszöntötték Baán Lászlót, a Szépművészeti Múzeum főigazgatóját. Rácz Jenő, a Rumour étterem Michelin csillagos chéfje videóüzenetében a kortárs művészetek iránti szeretetéről beszélt. dr. Zámbó Nóra szintén új zsűritagként az eseményen kiemelte, hogy „fontos, hogy felhívjuk a figyelmet a jövő generáció tehetségeire, akik letehetik névjegyüket a művészvilágban”.

Az Alkoss szabadon pályázata mellé állt több kiemelkedő eredményt elért, valamint még m is aktív sportoló. Varga Katalin bronzérmes paralimpikon kajakozónk az idei pályázat kisfilmjében buzdít jelentkezésre. Bóta Kinga, olimpiai ezüstérmes, világbajnok és Európa-bajnok kajakozó üzenete szerint „alkotni valamit az egyik legszebb dolog az életünk során, mert ekkor egy részünket is a nagyvilág felé tárjuk. A tehetségen túl ott van rengeteg sugárzó egyéniség az alkotásokban”. Dombi Rudolf, olimpiai bajnok kajakozó szerint „az Alkoss szabadon kezdeményezés kitűnő példája annak, hogy van olyan ügy, amely az egész társadalmat szolgálja. Olyan lehetőség, amely kézen fogja a tehetséges fiatalokat és a fejlődés útjára kíséri őket”, Id. Lisztes Krisztián pedig kiemelkedő válogatott futballistaként mesélte el, milyen szálakon kötődik családja a művészetekhez.

A sajtóeseményen leleplezték Sávolt Karolina, Magyarország egyik legfiatalabb alkotóművészének Varázslatos körforgás című olajfestményét, amely visszaköszön a pályázat grafikai anyagain, ezzel is alkotásra inspirálva a fiatalokat.
„Nagyon nagy öröm számomra, hogy ismét részt vehetek a pályázat zsűrijében, hiszen tudom, hogy milyen fontos lehetőséget adni a fiataloknak tehetségük bemutatására. A felhívással alkotásra ösztönözhetjük a fiatalokat, ami fontos feladat a mai felgyorsult világunkban. A pályázat idei témája a kedvenc sportélmény ábrázolása, ami külön kedves a szívemnek, miután az életem része a mindennapi sport. A ma bemutatott festményem címe Varázslatos Körforgás, amely a barátságot és a szeretetet ábrázolja, de a geometrikus elemekben többek között felismerhető a végtelen univerzumunk is. Én ezzel szeretnék bíztatni és motiválni mindenkit, hogy vegyen részt a pályázaton” - mondta el Karolina a sajtótájékoztatón.

„A tavalyi pályázat sikere nem hagyott bennem kétséget afelől, hogy folytatnunk kell a megkezdett munkát. A beérkező több mint 1200 pályamű visszaigazolta, hogy a digitális világunkban is fontos értékteremtő ereje van a kétkezi alkotóművészetnek. Az általam csak a sport évének titulált 2024-ben sem vállalkozunk másra, mint hogy felállítsuk a képernyők mellől az alkotó kedvű fiatalokat, akik most a mozgás, a sport életükben betöltött szerepén keresztül bontakoztathatják ki a bennük rejlő kreatív energiákat” – mondta el Horváth Norbert, az Alkoss Szabadon Alapítvány vezetője, a zsűri elnöke.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy idén a Civilút Alapítvány is csatlakozhat az Alkoss szabadon pályázathoz. Példaértékű célt tűzött ki maga elé a kiírás, és hogy ezúttal a sport témában, külön örömöt jelent számomra. A mozgásnak közösségépítő ereje van, éppen ezért kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a parasport is megfelelő figyelmet kapjon. A testi és lelki egészségünk szoros kölcsönhatásban állnak egymással, ezért is nagyszerű a sport és a művészet találkozása ebben a programban. Arra szeretnék buzdítani minden ép és fogyatékkal élő alkotót, csatlakozzon a pályázathoz!” – mondta el Vári Attila, a Civilút Alapítvány elnöke.

„Egy pillanatig sem volt kérdés számunkra, hogy a sikeres tavalyi együttműködés után ismét csatlakozunk az Alkoss szabadon kezdeményezéséhez. A kedvenc sportélmény megfestésének témájával is teljes mértékben tudunk azonosulni, a felajánlott Avalon élménynapon a győztes pályázó személy szerint is átélheti majd a parkunk által kínált számos sportolási lehetőséget az elektromos gokartozástól a falmászásig. Izgatottan várjuk már a pályázatokat!” – nyilatkozott Tóth Eszter Anna, az Resort & SPA***** Superior kommunikációs és marketing igazgatója.

A nyertes alkotások 2024-ben az eddigieknél is szélesebb közönség számára válnak elérhetővé, miután több Európában lévő Magyar Kulturális Intézet is szívesen szervez kiállítást a bemutatásukra. Emellett a nyár folyamán hazai helyszíneken is bemutatkoznak a pályaművek, majd egy Budapesten szervezett exkluzív eseményen árverezik el a műveket, és a bevételből rászoruló óvodákat támogat az Örökbe Fogadok Egy Ovit Mozgalom és vezetője, Barát Hella közreműködésével az Alkoss Szabadon Fiatal Művészekért Alapítvány.

Idén egy új, izgalmas együttműködés indul a ViktoriaVarga Budapest márka tulajdonosával, Varga Viktóriával: „Idén már nem csupán szakmai partnerként veszek részt az Alkoss szabadon! kezdeményezésben, miután az elkövetkező években hagyományteremtő módon egy-egy díjazott alkotását szeretnénk megeleveníteni a kollekcióimban. Ez egy izgalmas lehetőség a társművészetek összefonódására. Fiatal tehetségeket bátorítunk, hogy a divat és művészet közös színterén kifejezhessék kreativitásukat.”

Az Alkoss szabadon 2024 - A TE SPORTÉLMÉNYED! kiírás részletei
Az Alkoss Szabadon Fiatal Művészekért Alapítvány 2024. március 12. és április 22. között várja a beérkező alkotásokat, amelyeket egy tíz tagú zsűri bírál el. A pályaművek vászonra vagy papírra készülhetnek A3, A2 vagy A1 méretben, akvarell vagy olaj technikával festve, vagy akár rajz formájában is.

A jelentkezésre buzdító spot zenei aláfestése az Alkoss szabadon saját himnusza, amelyet a tavalyi évben a fiatal énekes és dalszerző EMILY írt a kezdeményezéshez.

A pályázat díjazása
A fődíj mindhárom korosztályban egy-egy utazás az örök városba, Rómába, az Alkoss Szabadon Alapítvány felajánlásával. Emellett Budapest Park koncertjegyek, páros Sziget napijegyek, Avalon Park élménynap, CarolynArts alkotói workshop, nagy értékű alkotó csomag, múzeumpedagógiai foglakozások, InspiKid workshop és box, FTC labdarúgó mérkőzés skybox részvétel és ajándékcsomag, valamint REGIO JÁTÉK ajándékutalvány is gazdára talál majd.

2024.03.08


Alkoss szabadon 2024. pályázati bejelentés


Az Alkoss Szabadon Fiatal Művészekért Alapítvány 2024. március 12-én 11:00 órától sajtótájékoztatót tart a Nemzeti Olimpiai és Sport Múzeumban, ahol bemutatjuk a 2024. évi Alkoss szabadon művészeti pályázatot.

Az eseményen jelen lesznek a tavalyi pályázat nyertesei, az idei pályázatot inspiráló ismert tehetségek és a kezdeményezés felkarolói.

A sajtótájékoztató vendégei:
Sávolt Karolina, Magyarország egyik legfiatalabb alkotóművésze,
Barát Hella, az Örökbe Fogadok Egy Ovit Mozgalom alapítója,
Csorba Anita, az InspiKid alapítója,
Tóth Eszter, az Avalon Resort&Spa marketing vezetője,
Rácz Jenő, a Rumour étterem chéfje.

A sajtótájékoztatót tartja:
Horváth Norbert, az Alkoss Szabadon Alapítvány vezetője, a VHM Group Zrt. tulajdonosa,
Vári Attila, a Civilút Alapítvány kuratóriumi elnöke,
Bodó János, a Bodó Galéria és Aukciósház tulajdonosa.

Az Alkoss szabadon 2023 pályázat nyertesei:
Fanta Júlia
Tóth Orsolya Zoé2023.07.26


Instant művészeti élmény várja az Alkoss szabadon kiállítás látogatóit a Westendben


Budapest, 2023. július 26. - Az Alkoss szabadon - Szárnyalj szabadon! művészeti pályázat legjobb alkotásaiból nyílt kiállítás tegnap a Westend Millennium udvarában. Az arra járók egy rövid pihenőt beiktatva megcsodálhatják a 8-13, valamint 14-20 év közötti fiatal művészek munkáit, akik álomutazásukat festették meg kreatív módokon. A kiállítás része egy igazi kuriózum, az Avalon Park új elektromos gyerekgokartja is, miután a pályázat támogatója az egyik különdíjas alkotásával színesítette a járművet. A tárlat augusztus közepéig tekinthető meg.2023.06.22


Megvannak az Alkoss szabadon 2023 – Szárnyalj szabadon! pályázat közönségszavazásának nyertesei!


Tegnap éjfélkor lezárult az Alkoss szabadon 2023 - Szárnyalj szabadon! pályázat közönségszavazása! Következzenek a nyertesek és a legtöbb szavazatot kapó 10-10 mű mindkét korosztályban!

A 8-13 évesek között a legtöbb szavazatot

A 14-20 éves korcsoportban

Fogadjátok szeretettel a közönségdíjas alkotások fotóit!

A 10-10 legtöbb szavazatot kapott pályamű listáját mindkét korcsoportban itt találjátok:

8 - 13 éves korcsoport
# Pályázó Az alkotás címe Szavazatok száma
1Horváth FanniA képzelet szárnyain 9502
2Li YajieÁlmaim kirandulása6779
3Hanzi FlóriánFöldgömbön5405
4Párkányi Gábor Alkonyati nyugalom2496
5Krishnan-Somos NeelamÁlomutazás a kiontott világba2242
6Németh Gréta DorinaRóma, Vatikán2149
7Fodor Szabolcs ZsoltRepülővel a Föld körül1898
8Dusza Rebeka LujzaPárizs posztereken1705
9Dobai LiliKilátás a legnagyobb álmaimra1631
10Szarka GrétaHagia Sophia1388
14 - 20 éves korcsoport
# Pályázó Az alkotás címe Szavazatok száma
1Kiss JohannaVilágkörül3049
2Mészáros LiliMadártávlatból2863
3Fojtovics RékaAz erdő fénye2007
4Maksa BencePárizsi alkonyat1799
5Geng Dorottya Egy kacifántos út 1634
6Csölley ZsófiaÁlmok Szárnyán1237
7Ivony BenceKora tavaszi hegyek1181
8Nyers AlexandraVilágok világa1069
9Nagy ZsuzsannaPusztító méreg s gyógyító kenet1026
10Káldos Anna"Sous le ciel de Paris (A párizsi ég alatt)"971

Gratulálunk a nyerteseknek és minden alkotónknak további kreatív alkotásokat és csodaszép nyarat kívánunk!

Partnereinknek pedig köszönjük szépen a felajánlott nyereményeket!

az Alkoss szabadon csapata

2023.05.22


Sajtóközlemény


Több mint 1200 alkotás érkezett az Alkoss szabadon művészeti pályázatára
A legjobb alkotók egy párizsi utazáson eredhetnek a művészet nyomába

Budapest, 2023. május 22. - Kihirdették szombaton az Alkoss szabadon - Szárnyalj szabadon! művészeti pályázat díjazottjait.
A díjátadónak a Budapest Park adott otthont, a nyertesek a Halott Pénz együttes koncertje előtt, a színpadon vehették át elismeréseiket.
A pályázat mindkét kategóriájában az első helyezettek párizsi utazást nyertek a Budapest Airport felajánlásával, de korosztályonként további hét-hét fiatal alkotóművész is különleges díjazásban részesült. A legjobbnak választott alkotásokból kiállítást szerveznek, majd a műveket elárverezik, a befolyt összegből pedig óvodákat támogat a kiíró Alkoss Szabadon Fiatal Művészekért Alapítvány.2023.03.31


Álomutazásuk megfestésére hívja a fiatalokat az Alkoss szabadon művészeti pályázat


Budapest, 2023. március 31. - Szárnyalj szabadon! alcímmel hirdetett ma művészeti pályázatot a Bodó Galéria és Aukciósházban az Alkoss Szabadon Fiatal Művészekért Alapítvány. A pályázatra 8-13, illetve 14-20 év közötti fiatalok jelentkezését várják a szervezők, álomutazásuk megfestésével vagy rajzolásával. A nyertes pályamű alkotója mindkét korosztályban a főtámogató Budapest Airport által felajánlott párizsi úttal lesz gazdagabb, a legjobb alkotásokat elárverezik, és a bevételből óvodák számára vásárolnak fejlesztő eszközöket, valamint udvari árnyékolókat.

2023.03.31

Alkoss Szabadon 2023 – Szárnyalj Szabadon! pályázat bejelentésAz Alkoss Szabadon Fiatal Művészekért Alapítvány sajtótájékoztatót tart 2023. március 31. 11:00 órakor a Bodó Galéria és Aukciósházban, az alapítvány székhelyén, ahol bemutatjuk a2023. évi Alkoss szabadon művészeti pályázatot.

Az esemény vendégei megismerhetik a Szárnyalj szabadon! alcímmel a fiatalokat alkotásra inspiráló pályázati kiírás főbb paramétereit és a kezdeményezés felkarolóit.


A sajtótájékoztató vendégei:
A sajtótájékoztatót tartja:


Horváth Norbert, az Alkoss Szabadon Alapítvány vezetője, a Vesta Home Zrt. tulajdonosa,

Valentínyi Katalin, a Budapest Airport kommunikációs vezérigazgató-helyettese,

Poncsák Pál, az Avalon Resort&SPAszállodaigazgatója.

Bodó János, a Bodó Galéria tulajdonosa.


Iratkozz fel hírlevelünkre!Partnereink